Förbannade fredag

Om vardagens betydelse.

Alla älskar fredag och många hatar måndag. Ett socio-kulturellt misstag enligt mig. Med ett arbetslass som kanske inte motsvarar vad man önskat sig och en lång vecka av vardagslit bakom sig, är det i och med fredag dags att fira in helgen – när man är som tröttast. Äntligen kan man slappna av (men inte på riktigt, för då skulle man faktiskt somna), göra vad man vill (så längde det är spännande, utvecklande eller härligt), och njuta av ledigheten (dvs hitta bästa vinkeln för instagram). #TGIF

Måndagar däremot välkomnas ofta med zombie-memes, kaffeöverdos, verklighetshat och hos många ett enda stort jävla MÅSTE!

Förutom hos mig. Jag älskar måndag, med en ny chans att börja något (alla vet att man börjar bäst på måndag), erbjuder måndagars schemalagda aktiviteter ett lugn med sin förutsägbarhet. Jag får utrymme att smälta helgens upptäckter och oftast har nya ideer smygit sig på lagom till torsdag. Helgen kan då bli som ett virrvarr av enhörningar, magi och #godastebrunchenistan.

Vardagarna däremot är just var-dag-samma-förutsägbara. Med måndag i spetsen. De ger fantastiska förutsättningar att njuta av det lilla i livet. Sittplats på bussen. Varm duch efter yogapasset. Jag tycker också att måndagar är unikt bra för att skapa nya storverk. De ger en känsla av kontinuitet och överblick som fredagar tappar i sin spontanitet. Rom bygdes inte på en dag. Det var många måndagar involverade i det projeket.

Jag längtar verkligen efter måndagar. Rutin, ett jobb. Lite mera sammanhang.

2016-10-01
(Photo by Julia Radchenko)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s